Какъв е смисълът община Варна да приема всевъзможни наредби и

...
 Какъв е смисълът община Варна да приема всевъзможни наредби и
Коментари Харесай

Какъв е смисълът община Варна да приема наредби и правила, като никой не ги спазва и контролира

 

Какъв е смисълът община Варна да приема всевъзможни наредби и правила, като нито се съблюдават, нито пък управляват стрикто.

Идеята да се глобяват притежателите на кучета на плажа беше екзотична за доста хора още с приемането й.

Митко Иванов, който е руснак с варненско поданство изрази недоумението си.

" Всеки ден сред 07:30- 8:30 мъж разхожда огромно куче сред плажуващи на 3-та буна, несъобразявайки се със забележките на хората в близост.

На плажа сред плажуващите,винаги има някой с куче,защото " по този начин желал ".

По пясъка непрекъснато има кучешки изпражнения.

Крайно време е общината да си поеме отговорностите по запазване и надзор на общественшят ред, тъй като на варненци им " писна " от безхаберието и незаинтерисоваността: нечистотия, летящи електрически тротинетки и ел скутери в морето, кучета по плажа, коли по алеите ", написа той. 

Без кучета на варненските плажове. Заповед на Общинския съвет във Варна не разрешава разхождането на домашни любимци по пясъчната линия от 15 май до 1 октомври. Същото важи и за територията на образователни, детски, здравни заведения, спортни площадки. Ограничението там е за цялата година.

За разлика от минали години, в този момент възбраната за достъп на домашни любимци до плажа е единствено за съответен интервал - от 15 май до първи октомври, а не е целогодишна, заяви Българска национална телевизия.

Натоварени да наблюдават дали възбраната се съблюдава, са чиновниците на общинска полиция, както и на Министерство на вътрешните работи.

Според притежатели на кучета, общинската разпоредба би трябвало да бъде изменена, с цел да се даде опция за достъп до плажа и на домашните любимци.

Глобата за притежателите на домашни любимци, които не съблюдават възбраната, е от 100 до 500 лв.. При наново нарушаване глобата е до 1000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР